Forskerforbundet vil med dette komme med en høringsuttalelse og tilhørende innspill til det framlagte forslaget til arealdisponering i Møllendalsveien. Den fremlagte rapporten gir et godt utgangspunkt for å kunne komme med konkrete forslag, da den er forbilledlig konkret i sine forlag til løsninger.
Forskerforbundet har etterlyst vedlegget til rapporten “Estimat kostnad ombygging Mdv 6-8”, men har ikke fått tilgang til dette. Dette er svært uheldig, også fordi manglende tilgang til fullstendige opplysninger i saken gjør det vanskeligere å arbeide konstruktivt med en høringsuttalelse.
Forskerforbundet slutter seg til hovedmålsetting for re- og samlokaliseringsprosjektet: å planlegge og gjennomføre alle aktiviteter knyttet til prosjektet, på en slik måte at:
Forskerforbundet har etterlyst vedlegget til rapporten “Estimat kostnad ombygging Mdv 6-8”, men har ikke fått tilgang til dette. Dette er svært uheldig, også fordi manglende tilgang til fullstendige opplysninger i saken gjør det vanskeligere å arbeide konstruktivt med en høringsuttalelse.
Forskerforbundet slutter seg til hovedmålsetting for re- og samlokaliseringsprosjektet: å planlegge og gjennomføre alle aktiviteter knyttet til prosjektet, på en slik måte at:
- De nye lokalenes utforming underbygger og støtter opp om HiB's overordnede målsettinger.
- Prosessen oppleves av den enkelte medarbeider som godt planlagt og gjennomført, og med god og presis informasjon underveis.
- Prosessen gjennomføres på en kostnadseffektiv måte.
Forskerforbundet har fått en rekke innspill fra medlemmer angående utforming av planløsninger i Møllendalsveien, særlig med hensyn til innplassering av administrativt ansatte i kontorlandskap i 2. etasje. Saken har vært tatt opp internt i Forskerforbundets lokallagsstyre, på medlemsmøte i klubb SA og på et eget medlemsseminar i april. Gjennom denne prosessen har kontorlandskapet i 2. etasje blitt trukket frem som særlig problematisk.
På denne bakgrunnen fremmer vi et forslag som sørger for at alle ansatte i Møllendalsveien plasseres i cellekontorer og mindre landskap (2-3 personer). Dette kan være et reelt positivt bidrag til å gjøre Møllendalsveien mer attraktiv for de medarbeiderne som ikke flytter til Kronstad i 2014:
Forslaget innebærer en omdisponering av arealene i forhold til det opprinnelige forslaget. Her foreslår vi å flytte biblioteket til 6. etasje, slik at dette blir liggende i direkte tilknytning til den nye kantinen. Tillitsmannsorganisasjonene fremmet en skisse til dette forslaget under ID-møte på virksomhetsnivå den 9. april 2013.
Forslag 2. etasje:
- To undervisningsrom - total 70 plasser
- Femten kontorplasser, som opprinnelig var i ett stort landskap + studentparlamentet
- Biblioteket er flytet til 6. etasje
- Fire kontorplasser knyttet til biblioteket er flyttet til 6. etasje
- Leseplasser med godt dagslys
- Møterom og muligheter for arkiv etc
- Beholder eksisterende kjøkkenkrok
Forslag 6. etasje:
- To store kontorer (2+2)
- Åpent og fleksibelt bibliotek, med masse lys og minst like stor plass som i 2. etasje
- Tilstøtende kantine gir fleksible bruksmåter, f eks med tanke på mer uformelle leseplasser
- Muligeheter for å nytte uterommet på baldakinene
Større tegning |
Fordeler knyttet til forslaget:
- Gir en bedre utnyttelse og fleksibilitet i lokalene, spesielt med tanke på bibliotekets plassering i tilknytning til store arealer - f eks med hensyn til muligheter for leseplasser mm.
- Muligheter for full drift i biblioteket uten at dette forstyrres av ombygging.
- Når det gjelder dagens bibliotek skriver prosjektgruppen “Gruppen mener at det er behov for en full oppussing av gulv og himling for å få et godt helhetlig inntrykk.” (rapport MDV 6-8, del 1, side 6)
- Lavere personbelasting i 6. etasje når 70 forelesningsplasser flyttes til 2. etasje.
- Oppdatering: Vi ser den 2. mai at høgskoledirektøren argumenterer med risikoen knyttet til personbelastning i 6. etasje. Er dette faktisk utredet? Sett fra Forskerforbundets ståsted synes det som om å flytte forelesningsrommene fra 6. til 2. etasje faktisk vi bidra til å redusere den totale personbelastningen i 6. etasje. Høgskoledirektørens argumentasjon er derfor ikke lett å følge.
- Forslaget er et positivt bidrag til å løse kontorkabalen i 2. etasje, samtidig som en frigjør plass til leseplasser og grupperom - noe det ikke er for mye av i de nye byggene. Lokalene åpnes også opp, slik at en får lys inn i de indre delene, samt beholder eksisterende kjøkkenløsninger.
- Forslaget innebærer at en beholder nøyaktig samme antall kontorplasser i forhold til opprinnelig forslag.
- Biblioteket vil få lyse og trivelige lokaler, som gjør det til en enda mer attraktiv plass å være og et møtested for studenter og ansatte. Biblioteket har fått en slik plassering på Kronstad, og vi bør etterstrebe det samme i Møllendalsveien.
- Eksisterende bibliotek må flyttes (noe som også kan ses som positivt)
- Må finne noe andre løsninger for “ansattkantine” - her bør det imidlertid sies at dette heller ikke synes særlig godt ivaretatt i det opprinnelige forslaget.
- Biblioteket får et fjernlager i 2. etasje, dersom en ikke vil bygge dette inn i lokalene i 6. etasje. Her lurer vi på hva som skjer med lageret som kjøkkenet har i 6. etasje i dag. Kan dette benyttes av biblioteket?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar